Terug naar overzicht Online sessie

Begrijpend (multicultureel) leren incasseren inclusief live Q&A

Expert(s)
Rachid Berragiy

Culturele waarden als bepalende factor voor gedrag

In dit tweede deel van het onderzoek van Leren-incasseren naar de invloed van de veranderende samenleving op het incassovak gaat Beau met Rachid Berragiy en de andere experts in gesprek over de toenemende diversiteit. De Nederlandse bevolking wordt steeds multicultureler. Dat betekent dat je als incassoprofessional verder moet kijken om het gedrag van mensen te snappen en daarop te anticiperen. Rachid Berragiy is trainer bij BeHr Groep en helpt organisaties met het vertalen van diversiteit en inclusie naar de dagelijkse praktijk.

Multicultureel gaat verder dan alleen etnisch. Het gaat om socialisatie, wat we ‘normaal’ vinden. Denk ook aan het verschil tussen subculturen, verschillen tussen hoe we ons boven en onder de rivieren gedragen en aan verschillen in gedrag tussen sociale klassen. Gedrag wordt bepaald door culturele waarden.

Steeds meer organisaties accepteren dit als een nieuwe werkelijkheid. En dat betekent ook dat je er als organisatie mee aan de slag moet. Want diversiteit en inclusie is van de hele organisatie, niet alleen van de incasso-afdeling. Dit tweede deel geeft je een eerste inkijk in de wereld van multicultureel vakmanschap.

Kenmerken

Soort Online sessie
Expert Rachid Berragiy

Leerdoelen

Begrijpen hoe diversiteit zich ontwikkelt in Nederland

Inzicht verkrijgen in waardensystemen

Verschil tussen begrijpen en begrip hebben herkennen

Programma

15.15-15.30 Ontwikkeling diversiteit: feiten & cijfers, demografisch
15.30-16.00 Cultuurgroeperingen en waardensystemen
16.00-16.30 Privé handelen en professioneel handelen

Expert(s)

Rachid Berragiy

Rachid Berragiy

Multicultureel leren incasseren

Wat betekent ‘gelijk behandelen’ in een wereld waarin niemand gelijk is? Hoe bewust gaan we om met de verschillen tussen jou en mij? Welke impact heeft cultuur op het verloop van een incassotraject? Rachid van BeHr groep is expert op het gebied van multicultureel vakmanschap, inclusief leiderschap, interculturele communicatie. Hij werkte o.a. als politieagent en projectleider, verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het thema diversiteit.

Dit vonden anderen ook interessant

Bekijk alle evenementen
30 juni
Mini-college

Veilig leren incasseren verdieping

15:30 - 16:30 Gratis
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
03 oktober
Training

Stop het agressiesymptoom!

09:30 - 12:30 € 150,- excl. BTW
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
24 juni
Training

Culturele bewustwording

14:00 - 15:30 € 49,- excl. btw
Expert(s)
Saskia Maarse