Terug naar overzicht Live sessie

Kick-off ‘Leren-incasseren’ (besloten)

Expert(s)
Caroline KoetsenruijterMarc AndersonRachid BerragiySaskia MaarseWilbert van de Donk

Een middag met live-gesprekken tussen Beau van Erven Dorens, experts en credit professionals over blikverruimende thema’s als: de beste manier om de muur van stress te doorbreken als je een betalingsregeling afspreekt waarvan je graag ziet dat die wordt nagekomen, hoe verhoudt diversiteit zich tot gespreksvoering met mensen met betalingsproblemen en hoe vaak komt agressie voor tegen credit professionals en wat is de norm voor grensoverschrijding? Wat ervaren we in de praktijk en wat zijn de vernieuwende visies van experts hierop?

Beau van Erven Dorens heeft veel ervaring met mensen die in armoede leven en schulden hebben. Hij maakte o.a. programma’s met daklozen. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is groot. Niet voor niets is hij dan ook geïnteresseerd in hoe het is aan ‘de andere kant’. Waar loopt de credit professional zoals tegenaan? Volmondig ‘ja’ was dan ook zijn antwoord op de vraag of hij aan deze kick-off van Leren-incasseren wilde meewerken.

Beau: “Er zitten spánnende onderwerpen tussen, ik heb er ontzettend veel zin in!”

Gespreksleider Beau van Erven Dorens

Tijdens deze kick-off worden live-opnames gemaakt. Deze zullen op een later moment beschikbaar komen in verschillende delen als webinars, met aansluitend live Q&A’s met de experts.

Kenmerken

Soort Live sessie
Expert Caroline Koetsenruijter
Expert Marc Anderson
Expert Rachid Berragiy
Expert Saskia Maarse
Expert Wilbert van de Donk

Leerdoelen

Bewustwording creëren: welke ontwikkelingen binnen de samenleving beïnvloeden het vak van de credit professional?

Vergaren van de nieuwste wetenschappelijke visies van experts

Programma

13.00-14.00 Bewust leren incasseren
14.00-14.45 Begrijpend leren incasseren (diversiteit)
14.45-15.00 Pauze
15.00-15.45 Veilig leren incasseren
15.45-16.00 Pauze
16.00-16.30 Verdieping thema diversiteit: theorie & methodes
16.30-17.00 Verdieping thema agressie: theorie & methodes

Expert(s)

Caroline Koetsenruijter

Marc Anderson

Rachid Berragiy

Saskia Maarse

Wilbert van de Donk

Caroline Koetsenruijter

Veilig leren incasseren

Hoe reageer je als een cliënt met geweld dreigt? Wat zeg je als een debiteur jou de huid vol scheldt? Wat vinden we in ons dagelijkse werk ‘normaal’? Caroline is auteur, spreker en trainer op het gebied van agressie tegen werkenden. Ze schreef de nummer 1 bestseller ‘Jij moet je bek houden!’.

Marc Anderson

Bewust leren incasseren

Mensen met schulden. Vaak leven ze bij de dag, hebben ze moeite met problemen oplossen en zijn ze minder in staat om goed prioriteiten en doelen te stellen. Binnen incasso ligt de uitdaging zo te sturen dat er een gedragsverandering plaatsvindt. Hoe motiveer je hen? Marc Anderson gaat ons antwoord geven op deze vraag. Marc is hoofdtrainer bij Social Force en docent aan de Hogeschool Utrecht. Marc geeft in het dagelijks leven trainingen aan incassomedewerkers en schuldhulpverleners. Als geen ander weet Marc dat een gedragsverandering tot stand komt vanuit wetenschappelijke benaderingen en de uitgebreide ervaring met de mensen uit het veld.

Rachid Berragiy

Multicultureel leren incasseren

Wat betekent ‘gelijk behandelen’ in een wereld waarin niemand gelijk is? Hoe bewust gaan we om met de verschillen tussen jou en mij? Welke impact heeft cultuur op het verloop van een incassotraject? Rachid van BeHr groep is expert op het gebied van multicultureel vakmanschap, inclusief leiderschap, interculturele communicatie. Hij werkte o.a. als politieagent en projectleider, verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het thema diversiteit.

Saskia Maarse

Bewust leren incasseren

Leidt onwetendheid over elkaars cultuur tot missers in communicatie met onze klanten? Hoe bewust zijn we ons van elkaars cultuur? En hoe bewust ga je om met de eigen cultuur? Saskia is intercultureel spreker, trainer en auteur. Door haar ruime werkervaring, ontwikkelde Saskia veel culturele bewustwording en kennis over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

Wilbert van de Donk

Begrijpend leren incasseren

De dagen van Dreverhaven zijn lang verstreken. De gerechtsdeurwaarder anno 2021 is meer bemiddelaar dan invorderaar, in de meest maatschappelijke verantwoorde zin. Maar wat houdt die verantwoorde methode in? Sluit die aan op de gehéle samenleving? Wilbert is gerechtsdeurwaarder, directeur en aandeelhouder bij Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders. Zijn passie: de rechten van schuldeisers dienen mét oog voor belangen van de klant-debiteuren. Want iedereen heeft recht op een duurzame oplossing, op een schuld en zorgenvrij bestaan.

Dit vonden anderen ook interessant

Bekijk alle evenementen
30 juni
Mini-college

Veilig leren incasseren verdieping

15:30 - 16:30 Gratis
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
03 oktober
Training

Stop het agressiesymptoom!

09:30 - 12:30 € 150,- excl. BTW
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
24 juni
Training

Culturele bewustwording

14:00 - 15:30 € 49,- excl. btw
Expert(s)
Saskia Maarse