Terug naar overzicht Online sessie

Bewust leren incasseren met live Q&A

Expert(s)
Marc AndersonSaskia Maarse

De impact van stress op het doenvermogen

In deze aflevering gaat Beau met Marc Anderson en een aantal andere experts in gesprek. De huidige samenleving verandert. Meer stress, grotere diversiteit, kortere lontjes, etc. Op welke manier is dit allemaal van invloed op het incassovak? Om te beginnen: welke impact heeft stress op het doenvermogen van iemand met schulden? Marc Anderson is trainer bij Social Force. Dagelijks traint hij incassomedewerkers en professionals uit de schuldhulpverlening. Mensen met betalingsproblemen hebben vaak met stress te maken. En stress werkt belemmerend. Wat is dat dan? En hoe kun jij als professional het gesprek sturen? Hoe herken je stress? En hoe reageer je op de juiste manier?

Daarnaast speelt cultuur eveneens een rol in hoe mensen denken en handelen. Ook daar ligt een uitdaging voor professionals uit het incassovak. Hoe ga je om met andere culturen? We nemen je mee in de wereld van gedragsbeïnvloeding en laten je kennis maken met cultuur als beïnvloedende factor. Saskia Maarse is intercultureel spreker, trainer en auteur. Door haar ruime werkervaring, ontwikkelde Saskia veel culturele bewustwording en kennis over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

Kenmerken

Soort Online sessie
Expert Marc Anderson
Expert Saskia Maarse

Leerdoelen

Bewust worden van invloeden vanuit de samenleving op incasso

Bewust worden van de impact van stress op iemands doenvermogen

Bewust worden van cultuurverschillen

Programma

15.30-16.00 Invloed vanuit de samenleving op incasso
16.00-16.30 Invloed van stress op iemand met schulden
16.30-17.00 Invloed van cultuur op incasso

Expert(s)

Marc Anderson

Saskia Maarse

Marc Anderson

Bewust leren incasseren

Mensen met schulden. Vaak leven ze bij de dag, hebben ze moeite met problemen oplossen en zijn ze minder in staat om goed prioriteiten en doelen te stellen. Binnen incasso ligt de uitdaging zo te sturen dat er een gedragsverandering plaatsvindt. Hoe motiveer je hen? Marc Anderson gaat ons antwoord geven op deze vraag. Marc is hoofdtrainer bij Social Force en docent aan de Hogeschool Utrecht. Marc geeft in het dagelijks leven trainingen aan incassomedewerkers en schuldhulpverleners. Als geen ander weet Marc dat een gedragsverandering tot stand komt vanuit wetenschappelijke benaderingen en de uitgebreide ervaring met de mensen uit het veld.

Saskia Maarse

Bewust leren incasseren

Leidt onwetendheid over elkaars cultuur tot missers in communicatie met onze klanten? Hoe bewust zijn we ons van elkaars cultuur? En hoe bewust ga je om met de eigen cultuur? Saskia is intercultureel spreker, trainer en auteur. Door haar ruime werkervaring, ontwikkelde Saskia veel culturele bewustwording en kennis over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

Dit vonden anderen ook interessant

Bekijk alle evenementen
30 juni
Mini-college

Veilig leren incasseren verdieping

15:30 - 16:30 Gratis
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
03 oktober
Training

Stop het agressiesymptoom!

09:30 - 12:30 € 150,- excl. BTW
Expert(s)
Caroline Koetsenruijter
24 juni
Training

Culturele bewustwording

14:00 - 15:30 € 49,- excl. btw
Expert(s)
Saskia Maarse